Изследването се извършва сутрин (между 8.00 и 10.00 часа) на гладно, включително без прием на кафе.

Изследването се извършва сутрин (между 8.00 и 10.00 часа) на гладно, включително без прием на кафе.

Изследването се извършва по схема, назначена от лекуващия лекар. Обикновено това е взимане на кръв три пъти на ден, съответно в 8.00, 12.00 и 16.00 часа. Не е нужно пациентът да пази диета или да прави нещо специално.

Изследването се извършва сутрин, на гладно – след 12-часово гладуване. 2-3 дни преди провеждане на изследването трябва да приемате бедна на мазнини храна. Ако се взимат лекарства, които влияят на мастния метаболизъм, техния прием трябва да бъде спрян за период от две седмици прези извършване на изследването.

Изследването се извършва сутрин, без прием на кафе и други кофеин съдържащи вещества, както и без прием на медикаменти преди взимането на кръв.

Изследването се извършва сутрин, по схема в зависимост от месецния Ви цикъл и без да се приемат хормонални препарати преди взимането на кръв. Лекарят, назначил изследванията, ще Ви даде инструкции в кои дни от месеца кои хормони да бъдат изследвани.

Изследва се първа сутришна урина, след щателен локален тоалет. Използват се еднократни пластмасови съдове, които могат да бъдат закупени от всяка аптека.

Задължително се изследва първа сутришна урина, която се събира в специален контейнер, който може да бъде закупен от всяка аптека.

Секретът за изследване се взима сутрин, преди хранене – без хигиена на устнаха кухина и без миене на зъби.

Секретът за изследване се взима 12 часа след последното приемане на медикаменти.

Секретът за изследване се взима преди започване на антибиотично лечение.

Използват се специални непрозрачни контейнери. Пробата се взима от няколко места на изпражненията.

Направлението важи 30 календарни дни, считано от датата на издаване. Пример: Направление, издадено на 25.06.2020 г. важи до 24.07.2020 г. Ако предходният месец е с 31 дни, направлението ще важи до 23…..2020 г.

©2024 СМДЛ Имуно-Хем Designed by Smart Media

Log in with your credentials

Forgot your details?